دستگاه خشککن صنعتی چیست؟ از قدیم مرسوم بود که خانمهای خانهدار انواع مواد غذایی را به روش دستی در سینیهای فلزی پخش کرده و در معرض نور آفتاب قرار میدانند. در فصل زمستان هم انواع میوه و سبزی را در داخل یک سینی فلزی و بر روی بخاری قرار داده تا بهمرورزمان خشک شود.
طی چند سال اخیر دستگاههای کوچک خشککن خانگی به بازار آمد که انواع میوهجات را خشک میکرد. این دستگاهها سرعت رطوبتگیری را افزایش داده و نیاز به نور مستقیم خورشید را از بین میبرد. اما دستگاه خشککن صنعتی چیست؟ این دستگاه چه تفاوتی با روش طبیعی و دستگاه خشککن خانگی دارد؟
در ادامه به تفاوت روشهای رطوبتگیری مواد غذایی طبیعی، خانگی و صنعتی خواهیم پرداخت….
تفاوت دستگاه خشککن صنعتی با نمونه خانگی و روش طبیعی
روش طبیعی:
درروش طبیعی میوه یا سبزی در زیر نور مستقیم خورشید یا در سایه (جریان هوای طبیعی) قرارگرفته و خشک میشود. این روش همچنان مرسوم بوده و از حجم پایین محصول گرفته تا حجم بالا مورداستفاده قرار میگیرد. این روش کمهزینهترین راه برای رطوبتگیری مواد غذایی و شیمیایی است.
در این روش از تکنیکهای مصنوعی خشککردن استفاده نمیشود. درنتیجه میتوان گفت که سالمترین روش هم محسوب میشود. اما با خود محدودیتهای را به همراه دارد. مثل نیاز به فضای مسطح با متراژ بالا یا نیاز به نور مستقیم خورشید. درروش سایهخشک هم نیاز به فضاهای مسقف و جریان هوای معتدل هم وجود دارد.
این روش محدودیت فصلی داشته و نمیتوان کنترلی بر سرعت فرایند رطوبتگیری داشت.
دستگاه خشککن خانگی:
در این روش از دستگاههای کوچک خشککن استفاده میشود که مجهز به چندین قفسه پلاستیکی هستند. در این قفسهها تکههای میوه چیده شده و با جریان هوای گرم حاصل از المنت و فن دستگاه خشک میشوند. این روش قدمت چندانی نداشته و بهتازگی مورداستفاده قرار میگیرد.
روش خانگی نیاز به نور خورشید و محدودیتهای فصلی را از بین میبرد. اما حجم رطوبتگیری پایینی داشته و مناسب برای فروش یا راهاندازی کسبوکار نیست.
روش صنعتی:
دستگاه خشککن صنعتی چیست و چه تفاوتی با نمونههای خانگی دارد؟ درروش صنعتی از ماشینآلات با فناوری پیشرفتهتر از نمونه خانگی استفاده میشود. این ماشینآلات در مقایسه با دستگاههای خشککن خانگی حجم دریافت محصول بسیار بالاتری داشته و تنوع فنّاوری بیشتری هم دارند.
بهطور مثال در خشککنهای تصعیدی بهجای حرارت از برودت استفاده میشود یا در خشککنهای ماکروویوی که از امواج رادیویی برای رطوبتگیر محصول بهره برده میشود. هرکدام از این روشها مزایا و معایب خود را دارد. درروش تصعیدی هیچ آسیبی به بافت و خواص محصول غذایی وارد نمیشود.
از طرفی هزینه خرید و تأمین نگهداری آن بسیار بالا است. خشککن تصعیدی بیشتر برای محصولات بسیار حساس و گرانقیمت استفاده میشود. خشککنهای ماکروویوی هم همانند یک دستگاه ماکروویوی خانگی عمل میکنند. اما در حجم و اندازه بزرگتر. سرعت خشککردن خشککن ماکروویوی بسیار بالا است. اما تأثیرات مخربی بر خواص ماده غذایی وارد میکند.
در این روش میزان قابلتوجهی از ویتامینها و مواد مغذی از بین میرود. از طرفی از چهارچوب استانداردهای بینالمللی هم خارج میشود. به زبان دیگر امکان صادرات اینگونه محصولات وجود ندارد. درروش صنعتی بهترین گزینه استفاده از خشککنهای حرارتی است که با گرمای ملایم مصنوعی محصول را رطوبتگیری میکنند.
سرعت رطوبتگیری دستگاه خشککن حرارتی از روش طبیعی، خانگی و تصعیدی بیشتر بوده و از روش ماکروویوی کمتر است. اما هیچ آسیبی به مواد مغذی و ویتامینهای محصول وارد نمیکند. این روش بسیار انعطافپذیر است. هزینه سرمایه اولیه و جاریه این ماشینآلات هم کمتر از خشککنهای تصعیدی و ماکروویوی است.
در ادامه انواع دستگاه خشککن حرارتی را همراه با توضیحات کامل و قیمت هر دستگاه معرفی خواهیم کرد.
1-دستگاه خشککن کابینی:
دستگاه خشککن کابینی در دو نمونه دو کابین و تک کابین تولید میشود که ازنظر روش رطوبتگیری و فناوری کاملاً به هم شبیه هستند. تنها تفاوت در ظرفیت تولید است که در نمونه دو کابین ظرفیت بیشتر است. نمونههای کابینی مجهز به یک منبع تولید حرارت (مشعل گازی، گازوئیلی، المنت برقی) هستند.
این ماشینآلات شبیه به یخچال ساید بای ساید بوده که به قفسههای فلزی سینیدار کشویی مجهز هستند. اسلایس هر نوع محصول غذایی یا شیمیایی در داخل این سینیها چیده میشود. حرارت غیرمستقیم از طریق فنهای دستگاه به کابین منتقلشده و بهصورت همزمان و کاملاً یکدست، محصول را خشک میکند.
این ماشینآلات کنترل بسیار دقیقی بر درجه حرارت کابین داشته و با دقت بالا و فرمولهای آماده، انواع محصولات غذایی شیمیایی را بدون هیچ آسیبی، رطوبتگیری میکنند. برای مشاهده توضیحات کاملتر با بخش پشتیبانی و مشاوره رایگان تماس گرفته یا به صفحه توضیحات محصول مراجعه بفرمایید.
2-خشککن تونلی:
فناوری رطوبتگیری در نمونه تونلی دقیقاً شبیه به نمونههای کابینی است. تنها تفاوت در حجم رطوبتگیری و شکل ظاهری دستگاه است. خصوصیت خاص این دستگاه استفاده از روش کانتینیوز است. خشککنهای تونلی مخصوص کارخانه جات بزرگ با حجم تولید بالا طراحیشدهاند.
این خشککن شبیه به تونل است که در دو نوع واگنی و نواری تولید میشود. محصول از یک سمت تونل وارد دستگاه شده و از طرف دیگر خشک و خارج میشود. عدم وقفه در فرایند رطوبتگیری، حجم تولید این دستگاه را بسیار بیشتر از نمونههای کابینی کرده است.
چرا بهفر ماشین کرج؟
1-مشاوره رایگان قبل از خرید
قبل از خرید بهصورت حضوری یا تلفنی کلیه راهنماییها برای بهترین انتخاب به مشتریان عزیز ارائه میشود.
2-ساخت دستگاه
در مراحل ساخت متخصصان ما بهصورت مستمر با مشتریان عزیز در تعامل بوده و بسته به نیاز مشتری دستگاه موردنظر را کاملاً سفارشیسازی میکنند.
3-آزمودن کیفیت
قبل از تحویل کلیه ماشینآلات آزمایششده و تست کیفیت میشود.
4-تحویل با نظارت مشتری
در انتهای کار ماشینآلات بااحتیاط، همراه با نظارت خریدار بارگیری شده و برای تحویل به محل موردنظر فرستاده میشود.
4-نصب و راهاندازی خط تولید
گروه فنی بهفر ماشین به محل موردنظر اعزامشده و با دقت دستگاه یا خط تولید را مونتاژ و راهاندازی میکنند.
5-خدمات پس از فروش
بهفر ماشین اطلس البرز 18 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش واقعی را به مشتریان عزیز ارائه میدهد.
ثبت ديدگاه