خط تولید چیپس سیب زمینی ساده، طعم دار، سنتی یا مدرن یک کسب و کار بسیار سودآور است که بسیار ساده و آسان بوده و هر فردی که مایل به راهاندازی این خط تولید است، میتواند با داشتن دانش و اطلاعات کافی به صورت اصولی و درست وارد این صنعت میشوند. چه بسا افرادی که بدون آگاهی وارد این خط تولید شدهاند و پس از مدتی این کار را رها کرده و ضررهای بسیار زیادی را متحمل شدهاند. تولیدکنندگان در درجه اول باید اطلاعات کافی در خصوص ماشین آلات و تجهیزاتی که برای تولید چیپس سیب زمینی نیاز است بدست آوردند. با استفاده از دستگاههای مختلف تولید انواع چیپس با طعمهای گوناگون بسیار راحت است.
این مطلب جهت آشنایی شما با انواع ماشیت آلات مورد نیاز برای راهاندازی خط تولید چیپس سیب زمینی نوشته شده است تا اگر قصد راهاندازی خط تولید چیپس را دارید با اطلاعات کامل و کافی اقدام به این کار نمایید.
دستگاههای مورد استفاده در خط تولید چیپس سیب زمینی
برای تولید چیپس به صورت صنعتی به دستگاه های متعددی نیاز است که در مجموع خط تولید چیپس سیب زمینی را تشکیل میدهند.
در ادامه به بررسی این دستگاهها می پردازیم:
دستگاه خاکگیر یا سورتینگ:
بالابر مدولار
دستگاه پوست گیر سیب زمینی
نوار نقاله بازبینی
سیبزمینیهای پوستگیری شده بر روی نوار نقاله بازبینی قرار میگیرند.سیبزمینیها قرارگرفته بر روی این نوار نقاله توسط چند اپراتور و بهصورت چشمی بازبینی میشوند.در این مرحله قسمتهایی از سیبزمینی که پوستگیری نشدهاند یا نامرغوب هستند جدا میشود سیبزمینی کاملاً پاکشده به مرحله بعدی خط تولید منتقل میشوند.
اسلایسر تناژ
اسلایسر باقدرت نیروی گریز از مرکز کارکرده و محصول بعد از برخورد با تیغه های دستگاه به ورقه های نازک با ضخامت یکسان تبدیل می شود. در این دستگاه این امکان وجود دارد که ضخامت ورقه های محصول توسط اپراتور تعیین شود.
این دستگاه مجهز به 8 سری تیغه بوده که بسته به نیاز تولیدکننده تنظیمشده و میوه ها را به ضخامتهای مختلف خلال میکند.
وان استیل
اگر سیبزمینیهای اسلایس شده در معرض هوا قرار بگیرند تغییر رنگ داده و سیاه میشوند.برای جلوگیری از سیاه شدن ،سیبزمینی را داخل وان استیل پر از آب قرار میدهند.در داخل وان استیل چند سبد قرار میگیرد که سیبزمینی را در آب غوطهور نگاه میدارد.
بلانچر آب سرد و گرم
سیبزمینی اسلایس شده آغشته به نشاسته است. اگر این نشاسته از بدنه پاک نشود در هنگام سرخ کردن خواهد سوخت و رنگ و چهره محصول را تغییر میدهد.
دستگاه فر پخت
میتوان گفت دستگاه فر پخت مهمترین دستگاه خط تولید چیپس سیبزمینی است. مخزن کوره با پشم سنگ و اجر نسوز کاملاً عایقبندی شده است تا هدر رفتن و پرت حرارتی را به حداقل برساند. دستگاه مجهز به یک پمپ سیرکوله است که روغن را به گردش درآورده و حرارت را بهصورت یکنواخت پخش میکند. از طرفی گردش روغن از سوختن آن جلوگیری میکند. این پمپ مجهز به یک فیلتر هم هست که اضافات موادی که بعد از مدتی سوخته میشوند را فیلتر میکند.
دستگاه روغن گیر
در این مرحله چیپس سرخشده نیاز به روغنگیری دارد. دستگاه روغن گیر مجهز به اینورتر، فن و یک کوره استیل است که با پشم سنگ عایقبندی شده است. اینورتر سرعت حرکت نوار نقاله را کنترل میکند.فن دستگاه حرارت حاصل از مشعل را به گردش درمیاورد و هوای گرم به بدنه چیپس برخورد کرده و روغن اضافی را جدا میکند.
روغن اضافی به سینی زیرین جمعآوری روغن منتقلشده و به مخزن دستگاه سرخکن بازگردانده میشود.
دستگاه طعم زن
در این مرحله چیپس روغنگیری شده وارد دستگاه طعم زن شده و با مواد پودری (نمک، فلفل…) طعم زنی میشود. این دستگاه مجهز به یک درام در حال گردش است که پودر طعم زن را با چیپس سیب زمینی کاملاً مخلوط میکند.
بالابر z
در این مرحله چیپس سیبزمینی از طریق بالابر z به مخزن دستگاه بستهبندی منتقل میشود.
دستگاه بستهبندی توزین دار
این دستگاهها برای بستهبندی در بستههای بالشتی و یا پاکتی به شکل لفاف سلفونی، پلیاستر، ترسبافون صدفی و فویل آلومینیوم به صورت اتوماتیک بکار برده میشوند و برای بستهبندی نیازی به دخالت دست و اپراتور ندارد. این دستگاه بستهبندی به صورت دو توزین، چهار توزین یا شش توزین قابل سفارش است که تفاوت آنها به ظرفیت تولیدیشان برمیگردد. برای آشنایی بیشتر با انواع دستگاه بسته بندی چیپس کلیک کنید.
مراحل تولید چیپس سیب زمینی در خط تولید چیپس
راهاندازی خط تولید چیپس سیب زمینی نیازمند کسب اطلاعات لازم در زمینه مراحل تولید چیپس، ماشینآلات مورد نیاز در هر مرحله و نحوه استفاده از هر یک از این دستگاهها میباشد که در این بخش قصد داریم این مراحل را برای شما بیان کنیم.
1. سورتینگ یا نگهداری سیبزمینیها
در مرحله اول باید سیب زمینیها بر اساس اندازه، میزان سلامت، اندازه و … مرتب (سورت) شده و در شرایط محیطی، دما، نور و رطوبت مناسب نگهداری شوند و از آلودگی به دور باشند. برای این کار از دستگاه سورتینگ استفاده میشود.
2. گرفتن خاک سیب زمینی
دستگاه سرند یا دستگاه خاک گیر سیب زمینی در این مرحله مورد استفاده قرار گرفته و خاک و گل سیب زمینیها را از بین میبرد. گونی و کیسههای سیب زمینی به وسیله نیروی انسانی درون دستگاه خالی میشوند تا به کمک الک ویبراتوری، خاک، گل و کلوخ آن جدا شود.
3. شستشوی سیب زمینیها
در این مرحله سیب زمینیها به دستگاه شستشو منتقل شده و در داخل وان آن شسته میشود تا تمامی آلودگیها، گل، خاک و جوانهها از آن جدا شوند. سپس سیب زمینیها به وسیله دستگاه بالابر مدولار به سمت دستگاه پوستکن سیب زمینی منتقل میشود.
4. گرفتن پوست سیب زمینی
دستگاه پوستگیر سیب زمینی به یک درام مجهز است که بدنه داخلی آن از نوعی سمباده پوشانده شده و با ریختن سیب زمینیها درون دستگاه، پوست آنها با گردش درام به روش سایشی جدا میشود. زمان چرخش درام درون دستگاه و توسط اپراتور قابل تنظیم است.
5. برش دادن سیب زمینیها
پس از شستشو و کندن پوست سیب زمینیها، نوبت به برش دادن آنها میرسد. این کار توسط دستگاه اسلایسر میوه انجام شده و میتوان ضخامت برشهای سیب زمینی را تنظیم کرد.
6. گرفتن نشاسته سیب زمینیها
پس از برش زدن سیب زمینیها، باید نشاسته آن گرفته شود. برای این کار از دستگاه نشاستهگیر یا دستگاه بلانچر استفاده میشود. این دستگاه با شستن سیب زمینیها، نشاسته آنها را از بین میبرد.
7. خشک کردن و بازبینی محصولات
پس از شستن اسلایسهای سیب زمینی، باید برای آبگیری اولیه و خشک کردن به دستگاه نوار نقاله آبگیری منتقل شود تا آب و رطوبت آن گرفته شود.
8. آمادهسازی تانک روغن یا فرایر
پس از آنکه رطوبت و آب اضافی سطح اسلایسهای سیب زمینی گرفته شدند، باید تانک روغن یا فرایر را آماده نمود. در این مرحله اسلایسها باید برای مدت زمان مشخص به تانک روغن یا فرایر منتقل شوند تا در دما و حرارت معین سرخ شوند. دما و مدت زمان سرخ شدن سیب زمینیها بر اساس سایز و ضخامت اسلایسها تعیین میشوند.
پس از سرخ شدن میتوان اسلایسها را به دستگاه روغنگیر منتقل کرد تا روغن اضافی چیپسها را گرفته و روغن اضافی را به خط تولید بازگرداند. از دستگاه روغنگیر در خط تولید چیپس بدون روغن نیز استفاده میشود.
9. افزودن طعمدهندهها
پس از سرخ شدن چیپسها، نوبت به افزودن طعمدهندههای مورد نظر میرسد. برای این کار نیز از دستگاه طعمزن چیپس استفاده میشود که مواد پودری مورد نظر شما مانند نمک، فلفل، کچاپ و … را درون یک درام درحال گردش بر روی چیپسها ریخته و چیپسها و طعمدهندهها را کاملا با یکدیگر مخلوط میکنند.
10. بستهبندی چیپسها
دستگاه بالابر Z چیپسها را به مخزن دستگاه بستهبندی منتقل میکند تا بستهبندی شوند. دستگاه بستهبندی انواع مختلفی دارند که شما میتوانید بر اساس نحوه بستهبندی و اندازه و حجم بستهها دستگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. پس از بستهبندی، محصولات جهت توزیع در بازار وارد مرحله حمل و نقل میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راه اندازی خط تولید و بسته بندی چیپس با بهفر ماشین اطلس البرز تماس بگیرید.
هزینه خط تولید چیپس سیب زمینی بر چه اساسی محاسبه میشود؟
قیمت ماشین آلات خط تولید چیپس سیب زمینی در سطح صنعتی متفاوت است. هزینه راهاندازی خط تولید چیپس سیب زمینی به فاکتورهای بسیار متنوعی بستگی دارد که اصلیترین آنها قیمت دستگاههای مورد نیاز در این خط تولید است. همانطور که میدانید، انواع دستگاه تولید چیپس در ظرفیتها و مشخصات گوناگون طراحی و تولید میشوند که همین امر موجب تغییر در قیمت تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز در زمینه خط تولید چیپس میشود. به طور کلی، قیمت تجهیزات و ماشین آلات خط تولید چیپس سیب زمینی به موارد زیر بستگی دارد:- نوع دستگاه
- ظرفیت دستگاه
- سرعت دستگاه
- مکانیزم تجهیزات
- ابعاد و وزن ماشینآلات
- کیفیت و جنس قطعات استفاده شده
- نرخ ارز (موثر در قیمت قطعات وارداتی استفاده شده)