با توجه به افزایش مشغله و کمبود وقت، استقبال از مصرف غذاهای نیمه آماده در بین مردم نیز افزایش پیدا کرده است. به همین دلیل خط تولید غذای نیمه آماده میتواند یک کسب و کار بسیار پرسود برای شما باشد. راه اندازی خط تولید غذاهای نیمه آماده، نیازمند اطلاعات لازم در زمینه انواع تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز در این خط تولید، فناوریها و تکنولوژیهای مورد نیاز، آشنایی با مواد غذایی و متریال اولیه جهت ساخت غذاهای فرآوری شده و … است. با توجه به این موضوع، ما در این متن به بررسی چگونگی راه اندازی خط تولید غذای نیمه آماده پرداختهایم تا شما بتوانید پیش از هرگونه اقدامی اطلاعات کامل و دقیقی در این زمینه بدست آورده و ناآگاهانه در این مسیر قدم برندارید.
غذاهای نیمه آماده شامل چه مواردی میشوند؟
غذاهای نیمه آماده، به غذاهایی گفته میشود که طی یک فرآیند مشخصی آماده و برای مدت زمان کوتاهی پخته شده باشند. به همین دلیل مصرف اینگونه غذاها راحتتر بوده و پختن آنها به زمان کمتری نیاز دارد. راه اندازی خط تولید غذای نیمه آماده امری دشوار است، زیرا شما با جان مردم سروکار دارید و باید اصل بهداشتی و نکات مهمی را رعایت نمایید تا به سلامت مشتریان خود آسیبی وارد نکنید.
غذاهای نیمه آماده نسبت به غذاهای رستورانی هزینه مناسبتری داشته و سریعتر آماده میشوند. علاوه بر این، مشتریان شما میتوانند در هر زمان و مکانی از این غذاها استفاده نمایند. به همین دلیل با رعایت نکات لازم، میتوانید یک خط تولید غذاهای نیمه آماده عالی راه اندازی کرده و بسیار موفق عمل نمایید. از جمله غذاهای نیمه آماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ناگت مرغ
- سمبوسه
- فلافل
- سوپ آماده
- انواع محصولات سوخاری
- شنیسل مرغ
جهت راه اندازی خط تولید غذای نیمه آماده به چه تجهیزاتی نیاز است؟
پیش از هر چیز ابتدا باید بدانید که برای راه اندازی این خط تولید به چه میزان سرمایهای نیاز است، چه فضایی برای این کار در نظر گرفته شود و تجهیزات مورد نیاز برای این کار کدام هستند. علاوه بر این، باید به دنبال دریافت مجوزهای لازم جهت راه اندازی خط تولید غذای نیمه آماده از مراجع زیر صلاح باشید. در انتها نیز باید هزینهها و سودی که قرار است از این تولید بدست آورید را برآورد کرده و اطمینان حاصل نمایید که دچار ضرر مالی نخواهید شد. در ادامه به معرفی و بررسی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی خط تولید غذای نیمه آماده میپردازیم.
همزن و مخلوط کن
یکی از دستگاههای کاربردی و مهم در زمینه خط تولید مواد غذایی نیمه آماده، همزن یا مخلوط کن است که مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط میکند تا یک ترکیب یکنواخت ایجاد شود.
دستگاه خردکن یا اسلایسر
پس از مخلوط کردن مواد اولیه، نوبت به برش زدن و خرد کردن محصولات غذایی مورد نظر میرسد که برای این کار میتوانید از انواع خردکنهای صنعتی یا اسلایسرها استفاده نمایید تا محصولی با شکل و اندازه محصول یکنواخت بدست آید.
انواع سرخکن
از دیگر تجهیزات ضروری و مهم در این خط تولید، تجهیزات پخت و پز، فر، گریل و سرخکن هستند که باید به گونهای باشند که بتوان به وسیله آنها مواد غذایی را در یک زمان مشخص و به شکل یکنواخت پخت.
تجهیزات خنککننده
پس از تهیه و تولید غذای مورد نظر، باید محصول ایجاد شده را با سرعت منجمد نمایید تا علاوه بر حفظ کیفیت آن، میران ماندگاری و سلامت محصول نیز حفظ میشود. برای این کار باید از انواع چیلرها، فریزر و یا تاسیسات سردخانه استفاده نمایید.
دستگاه بستهبندی غذاهای نیمهآماده
در انتها باید تمام محصولات تهیه شده را به صورت اصولی و بهداشتی بستهبندی نمایید تا علاوه بر حفظ کیفیت و تازگی محصول، موجب افزایش طول عمر آن نیز شود. همچنین استفاده از بستهبندی زیبا، جذاب و کاربردی، میتواند مخاطب را به محصول شما جذب نموده و سود شما را نیز افزایش دهد. برای این کار میتوانید از انواع دستگاههای بستهبندی پودری، گرانولی و مواد دانهای استفاده نمایید تا محصول خود را بستهبندی نمایید. برای آشنایی بیشتر با دستگاه بسته بندی میتوانید به صفحه مرتبط با آن مراجعه نمایید. همچنین میتوانید جهت دریافت اطلاعات دقیق درباره دستگاه بستهبندی مورد نظر خود و قیمت آن، از طریق شمارههای درج شده در سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
مراحل تولید غذاهای نیمه آماده
برای تهیه غذاهای نیمه آماده، باید مطابق مراحل زیر پیش بروید تا محصولات نهایی شما با کیفیت عالی و مناسب بدست آیند. با توجه به این موضوع، در ادامه به معرفی این مراحل به شما میپردازیم.
مرحله اول: تهیه تجهیزات و مواد اولیه
اولین قدم تهیه تجهیزاتی که پیش از این به آنها اشاره شد بر اساس شرایط و نیاز خود، و تهیه مواد غذایی اولیه است. دستگاهی که در این مرحله مورد استفاده قرار میگیرد، میتوند برای هر ماده غذایی متفاوت باشد. به عنوان مثال دستگاهی که در تهیه همبرگر مورد استفاده قرار میگیرد با دستگاهی که برای تهیه ناگت مرغ به کار میرود، متفاوت است.
مرحله دوم: آماده سازی مواد اولیه
پس از تهیه مواد اولیه، نوبت به آمادهسازی آنها میرسد. برای داشتن مواد غذایی با کیفیت، سالم و بهداشتی، باید از مواد اولیه و متریال با کیفیت استفاده نموده و تمام ناخالصیهای آنها را از بین ببرید. سپس تمامی متریال اولیه را باید با توجه به نوع محصول نهایی، توسط دستگاه اسلایسر به میزان لازم خرد و سپس مخلوط میکنند.
مرحله سوم: عمل آوری و قالبگیری
مواد اولیه پس از مخلوط شدن با یکدیگر باید با انواع ادویه و چاشنیهای مختلف ترکیب شود و برای عمل آوری آن از دستگاه خمیرگیر مانند تامبلر و میکسر استفاده میشود. پس از به عمل آمدن غذا، بر اساس نوع محصولی که قرار است تولید شود از دستگاههای قالبگیری استفاده میشود.
مرحله چهارم: پوشش دادن به محصول
در صورتی که قرار است محصول نهایی سوخاری شود، باید مایع را پس از قالبگیری با آرد سوخاری پوشش داده و برای سرخ شدن آماده کرد.
مرحله پنجم: پختن محصول
این مواد غذایی باید پس از آماده شدن بخارپز شده یا سرخ شود تا علاوه بر بهبود رنگ غذا، سلامت و بهداشت آن نیز حفظ شود. علاوه بر این، با این روش طول عمر مفید غذای تهیه شده نیز افزایش پیدا میکند. اما میزان این حرارت به گونهای نیست که غذاها به طور کامل پخته شوند، به همین دلیل به حالت نیمه پخته باقی میمانند.
مرحله ششم: انجماد سازی و بستهبندی محصول نهایی
پس از آنکه محصول نهایی شما به اندازه کافی پخته یا سرخ شد، باید به سرعت در معرض سرما قرار گیرد تا دمای آن کاهش پیدا کرده و کیفیت آن حفظ شود. غذاها پس از انجماد برای بستهبندی آماده شده و پس از آن به فروشگاهها تحویل داده میشوند.