کارگاه بستهبندی مواد غذایی یکی از روشهای کسب درآمد بسیار پرسود بوده و همیشه مشتری خود را دارد. البته راهاندازی کارگاه بستهبندی مواد غذایی نیازمند به یک سری پیشنیازها است. این پیشنیازها بیشتر به تحلیل و برسی بازار هدف ارتباط دارد نه سرمایه اولیه.
بهراستی برای راهاندازی یک کارگاه بستهبندی مواد غذایی از کجا باید شروع کرد؟ پیشنیازهای این کار چیست؟ در این مطلب نیازهای اولیه یک کارگاه بستهبندی مواد غذایی را همراه با توضیحات و روشهای کاملاً تجربی آموزش خواهیم داد. به شما قول میدهم که بامطالعه این مقاله دید بسیار گستردهتری از راهاندازی کارگاه بستهبندی مواد غذایی به دست خواهید آورد…
بیایید فرض کنیم که در ابتدای کار بوده و هیچچیز از راهاندازی یک کارگاه بستهبندی مواد غذایی نمیدانیم.
8 قدم حیاتی برای راه اندازی کارگاه بستهبندی مواد غذایی
اولین قدم-علاقه شما چیست؟
محصول خود را انتخاب کنید. علاقهمند به بستهبندی چه محصولی هستید؟. بهطور مثال به بستهبندی حبوبات علاقه دارید یا بستهبندی چیپس سیبزمینی یا خشکبار. احتمال موفقیت در شغلی که به آن علاقهمند باشید بسیار بیشتر است. شاید این جمله خیلی کلیشهای به نظر بیاید. ولی بدانید که بسیاری از اشخاص با اجرای همین جمله کلیشهای به موفقیتهای بزرگی دستیافتهاند. پس بیایید از این نکته بهراحتی عبور نکنیم.
نکته: اگر به کاری علاقه ندارید یا آن را رها کنید یا به هر نحوی که شده علاقه را به وجود بیاورید. راهی نداریم اگر وارد کارشده و سرمایه خود را درگیر کرده باشیم، باید روزنهای از علاقه برای خود به وجود بیاوریم.
دومین قدم-کارگاه بزنم یا نیاز بازار را تشخیص دهم؟
در ابتدا باید نیاز منطقه از مواد غذایی را شناسایی کنیم. خوب چگونه این کار را انجام دهم؟ چند مثال واقعی برای شما میزنم. تصور کنید ایام عید است و شما در صنف تولید و بستهبندی گز هستید. در شهر تهران نبود گز در مراسم پذیرایی عید زیاد مهم نیست.
اما در شهر اصفهان یکی از اصلیترین اقلام پذیرایی ایام عید محسوب میشود. پس نتیجه میگیریم که راهاندازی کارگاه بستهبندی گز، در اصفهان احتمال موفقیت بیشتری دارد تا در شهر تهران. شما در تهران بهراحتی میتوانید انواع میوه و سبزیجات بستهبندیشده را به فروش برسانید.
در پایتخت درصد بیشتری از خانمها شاغل بوده و شاید تعصب چندانی هم بر طعم سبزی نداشته باشند. اما در شهر اصفهان امکان فروش میوه و سبزی آماده و بستهبندی وجود ندارد. چون خانوادههای اصفهانی عادت به خرید این نوع بستهبندیها نداشته و خرید سبزی و میوهجات تازه و بدون بستهبندی را ترجیح میدهند.
از این بخش فرض میکنیم که شما به دنبال فروش حبوبات بستهبندیشده هستید…
روش اول خودم اقدام کنم:
وارد مغازهها و سوپرمارکتها شوید و رقبای خود را بشناسید. چه کارگاهها و کارخانه جاتی در صنف بستهبندی حبوبات وجود دارند.
روش دوم ویزیتور بگیرم:
از ویزیتورهای حرفهای برای تشخیص و آنالیز رقبا استفاده کنید. این روش حرفهایتر ست. هزینهبر بوده و برای آغاز کار توصیه نمیشود.
سومین قدم:
از بستهبندی رقبا برای خود نمونه تهیه کنید. به زبان سادهتر همان بستهبندی را با لوگو برند خود آماده کنید. میتوانید این امر را برونسپاری کنید.
چهارمین قدم:
کارخانه جات رقبا، به مغازههای هدف ماهیانه چند بار و به چه میزان جنس میفروشند؟. بهطور مثال اگر در یک منطقه 50 سوپر مارست وجود داشته باشد، بعد از مدتی میتوان میزان تقریبی سفارش هر مغازه را به دست آورد. مغازههای هدف را بر اساس میزان سفارش به دستههای A،B،C،D تفکیک کنید.
A: سوپرمارکتهای بزرگ: (دریافت محصول بالا): این دستهبندی مغازهها در بالا شهر بهتر جواب میدهند
B: سوپرمارکتهای متوسط (دریافت محصول متوسط): این دستهبندی در مناطق متوسط فروش ایجاد میکنند
C: مغازههای کوچک (دریافت محصول پایین): این دستهبندی در مناطق متوسط فروش ایجاد میکنند
D: بقالیها (دریافت محصول خیلی پایین): این دستهبندی بیشتر در مناطق پایینشهر فروش ایجاد میکنند.
با کسب اطلاع از ظرفیت دریافت ماهیانه و دستهبندی کردن فروشگاههای هدف، میتوانید بهراحتی میزان تولید خود را پیشبینی و برنامهریزی کنید.
قدم پنجم-کدامیک از حبوبات بهتر به فروش میرسد؟
قدم ششم-رقابت در قیمت:
صاحبان فروشگاه و مغازهها به دنبال خرید ارزانتر و بهصرفهتر هست. اگر قیمت فروش رقبا مثلاً 10 هزار تومان باشد، باید قیمت فروش شما 9500 تومان باشد. فرمول بسیار سادهای است. اما به شما قول میدهم که جواب خواهد داد.
قدم هفتم مغازهدار را بخرید!!!!
تعجب نکنید. فکر بد هم نکنید. شما میتوانید با یک جایزه وسوسهانگیز، صاحبان فروشگاه را به ویزیتور خود تبدیل کنید. اجازه بدهید یک مثال واقعی برای شما بزنم. شرکت دنت (DANET) که درزمینهٔ تولید انواع دسر فعالیت دارد، حتی یکبار هم در تبلیغات تلویزیونی دیده نشد. پس چطور فروش بالایی دارد؟؟
این شرکت در ابتدای کار حتی در داخل کشور هیچ خط تولیدی نداشت. فروشندگان این برند با یک تکنیک ساده فروش دنت را به شکل چشمگیری افزایش دادند. مدیران این شرکت بهجای صرف هزینههای بالا درزمینهٔ تبلیغات بنری و تلویزیونی، آن صرف خرید سکه کردند.
این شرکت به ازای میزان مشخصی از فروش، یک سکه به فروشنده جایزه میداد. کار بهجایی رسید که مغازهداران بهجای پنیر خامهای، دسر دنت را به مشتریان توصیه میکردند.!!!! با این ترفند بسیار ساده هم فروش بالا رفت و هم برند دنت در میان مردم شناخته شد.
قدم هشتم-جذب مشتری بدون خط تولید!!!!
میتوانید بعد از مرحله آنالیز رقبا و قبل از راهاندازی خط تولید، مشتریان هدف را مجاب کرده و محصول را پیشفروش کنید. به شکلی رفتار کنید که انگار صاحب خط تولید هستید. خوب من که خط تولید ندارم؟ چگونه بفروشم؟ نگران نباشید و کمی اعتمادبهنفس داشته باشید. میتوانید قبل از راهاندازی خط تولید خود، سفارشهای اولیه را برونسپاری کنید.
با این روش زمانی که خط تولید خود را راهاندازی کردید، بههیچعنوان دغدغه تولید و سفارشهای اولیه را نخواهید داشت.
چرا بهفر ماشین کرج؟
1-مشاوره رایگان قبل از خرید
قبل از خرید بهصورت حضوری یا تلفنی کلیه راهنماییها برای بهترین انتخاب به مشتریان عزیز ارائه میشود.
2-ساخت دستگاه
در مراحل ساخت متخصصان ما بهصورت مستمر با مشتریان عزیز در تعامل بوده و بسته به نیاز مشتری دستگاه موردنظر را کاملاً سفارشیسازی میکنند.
3-آزمودن کیفیت
قبل از تحویل کلیه ماشینآلات آزمایششده و تست کیفیت میشود.
4-تحویل با نظارت مشتری
در انتهای کار ماشینآلات بااحتیاط، همراه با نظارت خریدار بارگیری شده و برای تحویل به محل موردنظر فرستاده میشود.
4-نصب و راهاندازی خط تولید
گروه فنی بهفر ماشین به محل موردنظر اعزامشده و با دقت دستگاه یا خط تولید را مونتاژ و راهاندازی میکنند.
5-خدمات پس از فروش
بهفر ماشین اطلس البرز 18 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش واقعی را به مشتریان عزیز ارائه میدهد.
ثبت ديدگاه